tisdag 22 september 2009

Backup-/sync-program för Windows

Har skrivit, vid ett flertal tillfällen, om olika program för att alltid ha en aktuell kopia på datorns värdefulla filer.

Nedan de backup-/sync-program jag provat:

  • Det första programmet jag provade var AllWaySync och detta var jag helnöjd med MEN jag lyckades överskrida gränsen för vad som betraktades som privat användning. Annars är detta ett sync-program så har väl första kopieringen gjorts så går de kommande relativt snabbt. Man kan även göra inställningar så att autobackup körs med valda intervaller.

  • AceBacup, ett alldeles utmärkt backup-program men tyvärr ej så enkelt att automatisera.
  • Cobian backup. Detta är också ett program som fungerar mycket bra och som sköter sig självt men tyvärr är det just ett backup-program. Detta medför att alla filer kopieras varje gång och det tar tid! Även för detta program finns inställningar så att det sköter sig självt.

  • Beyond Sync, ett sync-program som tyvärr var svårt att automatisera.

  • FreeFileSync, även detta ett sync-program, men tyvärr - svårt att automatisera!
Så hur slutade det??

Jo, jag köpte AllWaySync, via Googlecheckout - två stycken förresten - till totalpriset $29,90 - översatt till svenska pengar, 218:- eller 109:-/st (1:a kostade $19,95 och 2:a $9,95)

2 kommentarer:

  1. Anars har Cobian Backup 10 funktion om man vill ha fullständig backup, eller bara nya och ändrade filer, eller bara ändrade filer.

    haft GKbackup innan (KLOCKRENT program) men behöver numera med FTP åtkomst ;-(
    Men ska hålla utkik om det kommer en uppdatering på det :-)

    och bägge är gratis och på svenska :-D
    toppen

    SvaraRadera