torsdag 10 september 2009

12 fenomen som dödats av internet

I dagens.ps kan man idag läsa om 12 fenomen som dödats av internet.

Slutsats: Allt är inte till det bättre!

Första saken jag tänker på är gemenskapen mellan människor som i många stycken gått förlorad!
TV:n förstörde mycket mänsklig kommunikation när den kom i slutet på 50-talet men frågan är om inte datorn och internet har förstört ännu mera, i jämförelse!?

2 kommentarer:

  1. Intressant det där. Jag läste någonstans att i televisionens början så samlades folk hemma hos den som hade skaffat TV först. Men efter ett tag skaffade ju nästan alla egen TV. Det lär visst ha slagit sönder stora delar av föreningslivet på många håll.

    Internet har nog skadat vissa sorters sätt att umgås. Å andra sidan har de skapats nya. Jag har fått ett antal nätkompisar över hela världen som jag inte hade fått utan Internet.

    SvaraRadera
  2. TV-apparaten band folk till att passa massa tider på fritiden, nästan jämt. En sjuk grej. Det var väl OK i Sverige under 1950- och 60-talen då man hade TV-fria dagar och inte alla hade.

    Men sedan blev TV-tittandet mer en daglig rutin, och det slog hårt mot folkrörelse-Sverige. Att genom lag begränsa TV-sändningar tror jag inte hjälper. Då säger folk att det är "diktatur", "tvångsstat" och "öststat" fastän Sverige styrs av ett demokratiskt val parlament.

    Kring 1980 började videoapparaten äntligen bryta med detta (även om vissa i Sverige inte såg längre än Motorsågsmassakern och videovåldet). Spela in och titta sedan, med pausfunktion, blev den nya tidens melodi. Även dator- och TV-spelen har pausfunktion. Datorn och Internet rider enligt mig egentligen vidare på denna positiva våg där du slipper passa en massa tider i en tablå. Så jag tror TV förstörde mer än dator och Internet.

    SvaraRadera